Tönsens vindpark


I torsdags (6/4) var två av skoterklubbens styrelsemedlemmar på möte med OX2, samt andra föreningar i bygden, kring projekt ”Tönsen vindpark”.

OX2 är ett projekteringsföretag inom vindkraft och på mötet informerades det om projektets omfattning, tidsplan och hur föreningar i bygden kan få ta del av en så kallad bygdepeng under verkens driftperiod (upp emot 25 år).

Då skoterklubbens leder delvis finns inom området för vindparken anser vi oss också berättigade att ta del av bygdepengen. Som det ser ut nu kommer det också att bli så men det är inga stora summor det rör sig om per år. Alla inkomster är dock välkomna i vår ideella förening. 

Projektet har löpt sedan 2005 och nu har det kommit så långt att man planerar byggstart med markarbeten under 2018 och driftsättning av verken (27 st) 2019. Dock inte mer preciserat än så. Det är alltså ett tag kvar till vi eventuellt får del av pengar som inte finns (ännu).

För den som är intresserad av projektet finns mer att läsa på OX2’s hemsida.

//Björn Jonsing

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.